Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

20.1.
nedjelja

Psunj: Omanovac

Info: 091 444 60 80 (Željko).  Opširnije

 

27.1.
nedjelja

Posavsko hribovje (Slo): Kopitnik

Info: 091 541 45 54 (Petra)  Opširnije

 

29.1.
utorak

Godišnja skupština PD Pinklec

Info: 091 337 10 91 (Denis)

 

 

Mala škola 2018.

 fb

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

Siniša Golub: Međimurje kakvo ne poznajete, predavanje

 
DSC03491U petak, 20. travnja 2018. mr.sc. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode "Međimurska priroda", održao je u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji predavanje o manje poznatim detaljima najmanje hrvatske županije. Organizatori predavanja bili su Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Planinarsko društvo Pinklec, a predavanje je održano u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

S obzirom da se Međimurje nalazi između dviju rijeka - Drave i Mure, plodno tlo je uvjetovalo gotovo potpuni nestanak one iskonske prirode, divljine. Tridesetoro nazočnih slušatelja s pažnjom je pratilo izlaganje o naporima međimurskih zaštitara prirode da sačuvaju ono malo biljnog i životinjskog svijeta što se uspjelo do danas održati na tom prostoru.

DSC03495Samo po sebi vrlo zanimljivo predavanje dodatno je bilo uljepšano taktovima tradicionalne međimurske glazbe, koju su majstorski izvele Maja Cipek i Lada Lokmer, članice dueta MaLa iz Samobora.

S obzirom da je večerašnji predavač vrsni poznavatelj nacionalnih parkova SAD-a, o čemu mu ovih dana iz tiska izlazi knjiga, ovo je bila prilika da dogovorimo sljedeće predavanje upravo na tu temu.

Pokrovitelji održavanja predavanja bili su Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje i Svenkom d.o.o.

Foto album