Novaki, Športska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

22./23.6.2019. (subota / nedjelja) Planinarsko hodočašće Sveta Nedelja - Marija Bistrica (preko Medvednice)

 

DSC04600PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira dvodnevni planinarski izlet


PLANINARSKO HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

22./23. lipnja 2019. (subota / nedjelja)

 

Polazak hodočasnika od župne crkve Presvetog Trojstva u 4:00 sati (ujutro), dolazak u Mariju Bistricu u večernjim satima i smještaj u privatnim apartmanima.

Duljina trase hoda: oko 50 km (prelazi se u jednom danu). Tijekom puta, gdje god će biti moguće, pratit će nas vozilo, u kojem će biti veći dio opreme.

 

Opis puta:
Hodočašće započinje u subotu, 22. lipnja u 4 sata ujutro od župne crkve Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji. Potrebno je doći deset minuta ranije zbog ukrcaja opreme u kombi. Hodat ćemo cestom preko Strmca do Podsuseda, gdje će biti prvi (kraći) odmor. Iz Podsuseda se penjemo cestom do Bizeka (lovački dom), gdje će biti sveta misa, odmor i doručak (iz ruksaka). Od Svete Nedelje do Bizeka pratit će nas vozilo koje će prevoziti dio opreme.
Od Bizeka nastavljamo šumskim putevima i stazama po hrptu Medvednice do planinarskog doma Glavica, odn. do livade Ponikve, gdje će nas dočekati vozilo sa stvarima. Nastavljamo šumskim putevima i stazama do planinarskog doma Grafičar, gdje je predviđen ručak (u planinarskom domu ili iz ruksaka). Planirani dolazak do Grafičara: oko 12 sati. Tu nas također čeka vozilo sa stvarima.


Nakon ručka i odmora nastavljamo grebenom Medvednice do vrha Sljemena. Nastavljamo šumskim puteljcima do planinarskog doma Hunjka i dalje grebenom Medvednice te se spuštamo u selo Sveti Matej, odakle nastavljamo asfaltiranom cestom do Marije Bistrice. U dijelu puta od Svetog Mateja do Marije Bistrice prati nas vozač s vozilom i opremom.


Predviđeno vrijeme dolaska u Mariju Bistricu: oko 21 sat. Slijedi večera, molitva i zahvala. Noćenje će biti organizirano u privatnom smještaju, cijena 100 kn.


U nedjelju, 23. lipnja sudjelovat ćemo na pobožnosti križnog puta i euharistiji s ostalim hodočasnicima iz župa Svetonedeljskog dekanata koji će doputovati autobusima ili vlastitim prijevozom.


Preporučena oprema: sportska ili planinarska obuća, ruksak, hrana, čokolada ili energetske pločice, piće (voda, Iso-sport), osobni dokumenti i zdravstvena iskaznica, novac, baterijska svjetiljka, vjetrovka, rezervna majica i čarape, mlijeko za sunčanje, sredstvo za zaštitu od insekata, kapa šilterica ili šešir, manji komplet za prvu pomoć (flasteri za žuljeve, obični flasteri, zavoji...), pribor za osobnu higijenu, vlažne maramice, toaletni papir, manji ručnik, vrećica za prljavu odjeću, vrećica za otpatke, lagane papuče za prenoćište, kišobran ili kabanica (u slučaju loše vremenske prognoze). Veći dio opreme prevozit će se vozilom.

Tijekom hodnje skupljat će se 5 do 10 kuna po osobi (ovisno o broju hodočasnika) za troškove kombija.


Povratak u Svetu Nedelju autobusima s ostalim hodočasnicima (plaćamo autobus unaprijed kao i ostali hodočasnici; cijena prijevoza je 20 kn). 


Informacije o hodočašću: 091/4446080 (Željko), e-mail: zeljko.hajtok@gmail.com
Prijave i uplate prijevoza i noćenja na sastancima PD Pinklec ili u župnom uredu Sveta Nedjelja.
Krajnji rok za prijave: utorak, 18. lipnja 2019.

 

VAŽNA NAPOMENA:
Od sudionika HODO(M)ČAŠĆA očekuje se dobro zdravstveno stanje i psihofizička spremnost za dugotrajno naporno hodanje te posjedovanje adekvatne opreme. Organizator ne preuzima odgovornost za eventualne ozljede ili zdravstvene poteškoće uzrokovane hodanjem.

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..