Novaki, Športska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

14.7.2019. (nedjelja) Medvednica: Sljeme

 

14072019 medvednicaPLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA 

organizira jednodnevni planinarski izlet

 

MEDVEDNICA: Sljeme

nedjelja, 14. srpnja 2019.

 

Plan izleta:

- u 8:00 polazak osobnim automobilima s parkirališta iza zgrade gradske uprave u Svetoj Nedelji; potrebno je doći nekoliko minuta ranije

- vozimo se do parkirališta kod donje stanice nekadašnje sljemenske žičare

- oko 9:30 početak planinarenja Leustekovim putem prema Sljemenu (oko 1,5 sati hoda)

- tko želi može otići u sljemensku kapelicu na misu, ostali imaju slobodno vrijeme za šetnju do vrha ili odmor u nekom od restorana ili planinarskih domova

- u 13 sati spuštanje do planinarskog doma "Runolist" (20 min), gdje ćemo se kraće zadržati ukoliko netko želi ručati (dom je opskrbljen hranom i pićem)

- od pl.d. "Runolist" nastavljamo prema Bikčevićevoj stazi, kojom se spuštamo do pilane Bliznec, te nastavljamo poučnom stazom (mostići i galerije) do parkirališta "Bliznec"

- predviđeni povratak u Svetu Nedelju do 17 sati

 

Izlet je kondicijski umjereno zahtjevan, a tehnički nezahtjevan. Predviđa se oko 3 sata hoda umjerenim planinarskim tempom.

 

Prijave i informacije: 091 444 60 80 (Željko)e-mail: zeljko.hajtok@gmail.com ili utorkom od 19:00 na sastancima Društva.

 

Program izleta (pdf)

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra, bezalkoholno, negazirano), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:

- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini

- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja

- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja

- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo  prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo

- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..