Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

3. - 5. rujna 2021. (petak - nedjelja) Cincar, BiH

 
CincarPLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira za svoje članove planinarski izlet
 
CINCAR (BiH)
3. - 5. rujna 2021. (petak - nedjelja)
 
Plan izleta:
Petak, 3. rujna:
Polazak u 16 sati s parkinga iza pošte u Sv.Nedelji. Vožnja preko sv.Roka Knina i Sinja do Livna. Dolazak u kasnim večernjim satima, smještaj u motelu.
 
izvor bistriceSubota, 4. rujna:
Ustajanje, doručak i transfer do pl. doma na Krugama (1265 m n/m). Dolazak do doma u 9 sati, odmor i polazak prema vrhu Cincar (2006 m n/m) uz lokalnog vodiča.
Ako budemo imali sreće, možda sretnemo divlje konje.
Vrijeme hoda oko 7 sati s pauzama.
Zahtjevnost planinarske ture: kondicijski umjereno zahtjevno, tehnički nezahtjevno.
Povratak do doma i transfer do motela.
Večer je predviđena za razgledavanje Livna, izvora rijeke Bistrice (Duman) koji je u centru grada i večeru (ćevapi).
 
slap unaNedelja 5. rujna:
Ustajanje, doručak i povratak preko Drvara (možda posjetimo Titovu pećinu) do Nacionalnog parka Una, posjet Martin Brodu sa slapovima, ručak.
Povratak preko Bihaća i dolazak u Sv.Nedelju u kasnim večernjim satima.
 
Troškovi prijevoza i spavanja u motelu iznose cca 500 kn na bazi 20 putnika. Išli bi minibusom. 
Obavezna uplata akontacije u iznosu 300 kn prilikom prijave.
Za ulazak u BiH potrebna je važeća osobna ili putovnica, nikakvi testovi na Covid zasada nisu potrebni.
 
Informacije i prijave: 0916767232 (Ivica).
 
Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (bezalkoholno, negazirano, preporuka - 2 litre), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema). Kompletan popis opreme dostupan je na web stranici PD Pinklec.
 
Važne napomene:
Izlet će se održati uz pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nadležnih službi BiH, vezanih uz provođenje sportsko-rekreacijskih aktivnosti na otvorenom prostoru tijekom epidemije.
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- zabranjeno bacanje opušaka u okoliš, za spremanje opušaka pušači neka ponesu limenu ili staklenu posudu s poklopcom
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.