Novaki, Športska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

19.5.2019. (nedjelja) Gorski kotar: Klek

 
DSCN6751PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA
organizira jednodnevni izlet za polaznike planinarske škole i ostale članove
 
GORSKI KOTAR: Klek
nedjelja, 19. svibnja 2019.
 
Okupljanje planinara u 7:00 na parkiralištu iza pošte u Svetoj Nedelji.
Prijevoz osobnim automobilima do mjesta Bjelsko kraj Ogulina, odakle krećemo planinarskom stazom do planinarske kuće na Kleku (1000 mnv, cca 1,5 sati hoda) te dalje do vrha Kleka (1181 mnv, 0,5 h).
Ukupno vrijeme hoda: cca 3,5 h.
 
S obzirom da dom nije opskrbljen hranom, svu hranu potrebnu za jednodnevno planinarenje potrebno je ponijeti sa sobom u ruksaku. Pićem je dom opskrbljen, ali očekuje se gužva (najavljena je veća grupa djece planinara) pa preporučamo da se i piće nosi u ruksaku.
 
Ponijeti opremu prikladnu vremenskim uvjetima. Popis opreme: https://pd-pinklec.hr/index.php/9-razno/15-oprema-za-planinarenje .
 
Izlet je u kondicijskom smislu umjereno zahtjevan (ima nekoliko strmijih detalja), a u tehničkom smislu većim dijelom nezahtjevan, osim na dijelu staze između doma i vrha, gdje ima jedan umjereno zahtjevan detalj (nekoliko klinova i sajla).
Polaznici planinarske škole neka ponesu zamke (za uvježbavanje vezanja čvorova).
 
Informacije i prijave: 091 444 6080 (Željko).

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra po danu, bezalkoholno, negazirano), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema), *krema ili mlijeko za sunčanje.

 

Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..