Novaki, Športska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

Održan drugi izlet male planinarske škole PD Pinklec u Zeleni vir i Vražji prolaz pokraj Skrada

 
DSC05699U nedjelju, 14. listopada 2018. održan je drugi izlet male planinarske škole u organizaciji Planinarskog društva Pinklec. Cilj je ovaj put bio upoznavanje polaznika škole i ostalih planinara s jednim od najzanimljivijih kutaka Gorskog kotara i Lijepe Naše - Zelenog vira i Vražjeg prolaza pokraj Skrada. U Skradu se oko 10 sati prije podne okupilo ukupno 74 planinara, što polaznika male škole i njihovih roditelja, što ostalih članova Društva i gostiju iz drugih društava.
 
Za razliku od većine planinarskih izleta gdje se najprije penjemo do cilja, najčešće nekog vrha, a potom spuštamo, ovaj put je bilo obrnuto - najprije se valjalo spustiti atraktivnom, ali vrlo strmom stazom do Zelenog vira i istoimenog izletišta, gdje su polaznici male škole uvježbavali podizanje šatora i vezanje čvorova, a spretnost su morali dokazati i u prigodnoj igri. 
 
DSC05829Nakon ručka i odmora, krenuli smo na najzanimljiviji dio izleta - penjanje izuzetno atraktivnim kanjonom Vražji prolaz, kojim se uz pomoć brojnih mostića nakon nešto manje od pola sata šetnje stiže do male špilje Muževe hiže. Po obilasku špilje čekao nas je još uspon do željezničke postaje Skrad, odakle smo i krenuli u pješački dio današnje planinarske avanture.
 
Tijekom povratka u autobusu je vladao pravi planinarski štimung. Svi zajedno smo uvježbavali veselu dječju planinarsku pjesmu "Bosonogi planinari", a potom smo zapjevali i druge popularne planinarske pjesme.
 
Izlet je organizirala i vodila Petra Pavec, uz pomoć voditelja škole Mladena Planinšeka i ostalih vodiča Društva.
 
DSC05773 DSC05780 DSC05783

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..