Novaki, Športska 1 / 1. kat,
10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

Opća planinarska škola 2.4. do 26.5.2024.

 

ops2024 plakat1Voliš planine, provodiš vrijeme u njima ili samo maštaš?
Bez obzira koji je odgovor, najbolji način kako započeti s ovom aktivnošću je da se prijavite u Opću planinarsku školu.
Planinarsko društvo Pinklec iz Svete Nedelje ima višegodišnje iskustvo u organizaciji planinarskih škola, a iskusni predavači, vodiči i instruktori naučit će Vas kako se pravilno pripremiti i sigurno boraviti na planinama i općenito u prirodi.
Voditelj Opće planinarske škole: Zvonimir Čižmar (091 3373 315).
Trajanje škole: 2.4. - 26.5.2024.
Predavanja Opće planinarske škole održavat će se utorkom od 19:30 do 21 h u društvenim prostorijama u Novakima, Športska ulica 1 /1. kat (Društveni dom Novaki, pokraj nogometnog igrališta). Izleti i vježbe provodit će se vikendom.

Škola se provodi sukladno Pravilniku o školovanju u Hrvatskom planinarskom savezu i Programu opće planinarske škole u Hrvatskom planinarskom savezu.

Popis predavanja:

02.04. Uvodno predavanje, Oprema
09.04. Pripreme za odlazak u planinu, Kretanje u planinama
16.04. Orijentacija, Boravak u planinama
23.04. Povijest planinarstva, Planine
27.04. Korištenje tehničke opreme
30.04. Meteorologija, Planinarstvo
07.05. Osnove speleologije, Zaštita prirode
14.05. Prva pomoć
21.05. Opasnosti u planinama, Spašavanje u planini i HGSS
25.05. Pismeni ispit
26.05. Terenski ispit

 

Popis izleta i vježbi:

07.04. Krk (Baška - Vela draga)
13./14.04. Mosor

21.04. Velebit (Premužićeva staza)
27.04. Okić - tehničke vježbe
28.04. Klek
05.05. Samoborsko gorje (pohod PD Pinklec )
11./12.05. Paklenica (Anića kuk / Bojin kuk)
19.05. Raduha - Kamniško Savinjske Alpe

25./26.05. Kalnik - ispit

 

Na kraju opće planinarske škole polaznici koji zadovolje uvjete pristupit će pismenom i usmenom ispitu, a oni koji uspješno polože ispit dobit će diplomu o završenoj općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza.

Uvjeti za upis u opću planinarsku školu:
- učlanjenje u PD "Pinklec"
- navršenih 16 g. života (za osobe koje nisu punoljetne potrebna je pisana suglasnost roditelja ili staratelja)
- ispunjavanje zdravstvenih i psihofizičkih uvjeta za sudjelovanje na izletima i vježbama

Uvjet za pristupanje ispitu:
- sudjelovanje na najmanje 70 % predavanja
- sudjelovanje na najmanje 70 % izleta škole.

Cijena školarine: 50 € (u cijenu nisu uračunati troškovi prijevoza i prehrane na izletima, kao ni troškovi noćenja na dvodnevnim izletima te literatura).

Za dodatne informacije obratite se voditelju škole na gore navedeni broj telefona ili na e-mail pinklec.info@gmail.com.
Pristupnicu za učlanjenje i za opću planinarsku školu možete popuniti i dostaviti putem Google obrasca.

 

Mala planinarska škola 2023

 

I ove jeseni Planinarsko društvo "Pinklec" iz Svete Nedelje organizira malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi. Škola će početi 19. rujna 2023. Za upis u školu potrebno je popuniti obrazac koji se nalazi na sljedećoj poveznici:  

https://forms.gle/GabUxqSLTRT2DTaD7 .

 

Broj prijava ograničen je na 20.

 

Svaki polaznik škole mora se učlaniti u PD "Pinklec" najkasnije na dan početka male planinarske škole. Isto važi i za roditelje koji žele ići na izlete. Više informacija o učlanjenju pogledajte na sljedećoj poveznici: https://pd-pinklec.hr/index.php/uclanjenje

Nakon toga, sve do sredine studenog, slijede predavanja, izleti i vježbe, sve usklađeno s programom školovanja Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Predavanja će se održavati utorkom od 20:00 do 21:00 u prostorijama PD "Pinklec" u Novakima, Sportska ulica 1 (Društveni dom uz nogometno igralište NK Novaki, 1. kat). Po završetku male škole svi polaznici koji će prisustvovati na 60 % predavanja i izleta dobit će diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj maloj planinarskoj školi.

Opširnije...

Opća planinarska škola 2023.

 

pinklec ops 2023 plakat1Želite li se okušati u najljepšoj mogućoj rekreaciji - planinarenju? Najbolji način kako započeti s ovom aktivnošću je da se prijavite u Opću planinarsku školu. Planinarsko društvo Pinklec iz Svete Nedelje ima višegodišnje iskustvo u organizaciji planinarskih škola, a iskusni predavači, vodiči i instruktori naučit će Vas kako se pravilno pripremiti i sigurno boraviti na planinama i općenito u prirodi. 

Voditelj Opće planinarske škole: Zvonimir Čižmar (091 3373 315).

Trajanje škole: 14.3. - 21.5.2023.

Predavanja Opće planinarske održavat će se utorkom od 19.30 do 21 h u društvenim prostorijama u Novakima, Sportska ulica 1 /1. kat (Društveni dom Novaki, pokraj nogometnog igrališta). Izleti i vježbe provodit će se vikendom.

Opširnije...

Planinarske škole PD Pinklec Sveta Nedelja

 
DSC03348Planinarsko društvo Pinklec iz Svete Nedelje svake godine organizira opću planinarsku školu i malu planinarsku školu, odnosno školu za planinarski pomladak. Opću planinarsku školu organiziramo u proljeće, od travnja do lipnja i ona je namijenjena svim planinarima ili budućim planinarima, od 15 godina starosti na dalje.
 

Opširnije...

Mala planinarska škola 2022

 

Mala planinarska škola - plakatI ove jeseni Planinarsko društvo "Pinklec" iz Svete Nedelje organizira malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi. Škola će početi 20. rujna. Za upis je potrebno ispuniti obrazac - pristupnicu koja se nalazi na sljedećoj poveznici: https://pd-pinklec.hr/index.php/uclanjenje  te uplatiti članarinu (važi i za roditelje koji žele ići na izlete). Nakon toga, sve do sredine studenog, slijede predavanja, izleti i vježbe, sve usklađeno s programom školovanja Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Predavanja će se održavati utorkom od 19 do 20 sati u prostorijama PD "Pinklec" u Novakima, Sportska ulica 1 /1. kat (Društveni dom uz nogometno igralište NK Novaki). Po završetku male škole svi polaznici koji će prisustvovati na 60 % predavanja i izleta dobit će diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj maloj planinarskoj školi.

Opširnije...

Opća planinarska škola 2022.

 

plakat ops 2022 A3cŽelite li se okušati u najljepšoj mogućoj rekreaciji - planinarenju? Najbolji način kako započeti s ovom aktivnošću je da se prijavite u Opću planinarsku školu. Planinarsko društvo Pinklec iz Svete Nedelje ima višegodišnje iskustvo u organizaciji planinarskih škola, a iskusni predavači, vodiči i instruktori naučit će Vas kako se pravilno pripremiti i sigurno boraviti na planinama i općenito u prirodi. 

 

Voditelj Opće planinarske škole: Zvonimir Čižmar (091 3373 315).

 

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..