Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja
e-pošta: pinklec.info@gmail.com
sastanci utorkom od 19:00

Počela mala planinarska škola

DSC03641Uvodnim predavanjem, održanim u utorak, 24. rujna 2019. u Društvenom domu Sveta Nedelja, započela je ovogodišnja mala planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva "Pinklec" Sveta Nedelja. Voditelj škole Mladen Planinšek upoznao je buduće male planinare s osnovnim informacijama kako da se pripreme za predstojeće planinarske izlete.

 

U nedjelju, 29. rujna mali su planinari, u pratnji svojih roditelja te vodiča i drugih iskusnih članova PD "Pinklec", napravili svoje prve planinarske korake. Propješačili su desetak kilometara dugu stazu u Samoborskom gorju - od prijevoja Poljanice iznad Ruda preko vrhova Plešivice i Okića do Svetog Martina pod Okićem.

 

Premda smo već dobrano zagazili u jesen, šumske su padine još uvijek ispunjene raznim cvijećem, a kad su sunce i ugodni povjetarac otjerali maglu i oblake, s vrhova su se pružali nezaboravni pogledi u daljine pa su mali planinari već na svome prvom izletu mogli uživati u svemu što planine nude.

 

U naredna dva mjeseca na predavanjima i vježbama mali će se planinari dobro upoznati s mnogim informacijama i vještinama neophodnim za siguran boravak i kretanje u planinama, dok će na izletima upoznati nekoliko zanimljivih planinarskih destinacija u Hrvatskoj, a u planu je i jedan izlet u Alpe u susjednoj Sloveniji.

 

Foto album (Petra Pavec)

Foto album (Željko Hajtok)