Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com;
sastanci utorkom od 19:00

mala skola plakat web

Kalendar aktivnosti

13.-15.9.
petak-ned.

Čvrsnica (BiH): Veliki Vilinac, Hajdučka vrata; Ramsko jezero

Info: 091 6767 232 (Ivica)  Opširnije

 

22.9.
nedjelja

Velebit: Visočica

Info: 098 167 9874 (Tihomir)  Opširnije

 

29.9.
nedjelja

Samoborsko gorje: Plešivica, Okić

Izlet Male planinarske škole

Info: 091 517 3838 (Mladen)

 

 

Plan izleta je informativnog karaktera i podložan je izmjenama.

 

Plan izleta za rujan (pdf)

 

Mala škola 2019.

 fb

 

picoruivo3a

MADEIRA 2020.

 

 

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

22.9.2019. Južni Velebit: Visočica

 

22092019 visocicaPLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA

organizira jednodnevni planinarski izlet

 

JUŽNI VELEBIT: Visočica

nedjelja, 22.rujna 2019.

 

Okupljanje: u 6 sati na parkingu iza pošte u Sv. Nedelji. Vožnja autobusom oko tri i pol sata do Rizvanuše ( planirana pauza tijekom puta od 20 min.).


U 9.30 planirani polazak iz Rizvanuše preko ceste do prijevoja " Cijevi pod pijeskom", gdje počinje markirana staza za Visočicu. Visočica je istaknut vrh nad strmom ličkom padinom Velebita s jednim od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu.


Planirani povratak u Sv. Nedelju oko 22 sata.

 

Izlet je kondicijski umjereno zahtjevan i tehnički nezahtjevan. Obavezno uzeti štapove, predviđa se oko osam i pol sati planinarenja s pauzama.

Dom pod Visočicom nije opskrbljen pa je svu hranu i piće potrebno ponijeti sa sobom.

 

Obavezne prijave vodiču: Tihomir 0981679874 ili utorkom na sastanku P.d. Pinkleca u 19 sati (cijena ovisi o broju prijava).

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (bezalkoholno, negazirano, preporuka - 2 litre), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema). Kompletan popis opreme je na web stranici PD Pinklec.

 

Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.