Planinarsko društvo
P I N K L E C
Sveta Nedelja
Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

Kalendar aktivnosti

22./23.6.
sub/ned
Planinarsko hodočašće Sveta Nedelja - Sljeme - Marija Bistrica
Info: 091 444 6080 (Željko)  Opširnije
 
29./30.6.
sub/ned
Ivanščica: planinarsko-glazbeno druženje na Belecgradu, uspon na vrh Ivanščice
Info: 091 444 6080 (Željko)

 

 Plan izleta od travnja do lipnja (pdf)

 

 fb

 

picoruivo3a

MADEIRA 2020.

 

 

planinarske skole6

planinarske price6

planinarski put svn okic6

rekracijske staze7

foto albumi

Edukativni izlet o uređivanju planinarskih putova za 150 djece i njihovih roditelja - Oštrc 17. 11. 2018.

 
01-zeljeznicarNa vrh Oštrc (752 m) u Samoborskom gorju u subotu 17. 11. 2018. popelo se više od 150 mladih planinara i njihovih roditelja, članova planinarske grupe Gojzeki. Ovaj izlet bio je posvećen edukaciji o uređivanju i obilježavanju planinarskih putova. U okviru izleta djeca su upoznata s načinima obilježavanja i uređivanja planinarskih putova u Hrvatskoj te su obišla novopostavljene planinarske putokaze i preglednu ploču sa zemljovidom šireg područja Oštrca. Ove putokaze i zemljovid zajednički su postavili PD Pinklec i HPD Željezničar.
Uređenje planinarskih putova i drugih sadržaja na području Oštrca i Okića jedan je od prioriteta djelovanja ovih planinarskih društava, isto kao i HPD-a Japetić i drugih društava koja skrbe o planinarskim putovima u Samoborskom gorju. Projekt uređenja posjetiteljske infrastrukture i postavljanja putokaza provodi se uz potporu Zagrebačke županije.

U skupini su sudjelovala djeca svih uzrasta – od vrtićke dobi, učenici svih razreda osnovne škole, a i nekoliko srednjoškolaca. Krenulo se od lovačkog doma Poljanice preko sela Prekrižje i vrha Rancerja prema planinarskom domu Željezničar na Oštrcu, o kojemu brine zagrebački HPD Željezničar. Djeca i roditelji popeli su se u dvije grupe na sam vrh Oštrca, a nakon odmora nastavili su preko Velikog dola planinarskim putom prema Rudama, gdje su ih dočekala njihova tri autobusa. Izlet je zaključen posjetom gradu Samoboru, uključujući poznate samoborske kremšnite. Izlet su vodili planinarski vodiči Alan Čaplar i Duška Marcić Svilar, a sudjelovali su također vodiči Eugen Zobaj, Goran Horvatin, Ninoslav Vitas i Mladen Stanković.