Stilinovićeva 7, 10431 Sveta Nedelja (stara pošta)
e-pošta: pinklec.info@gmail.com; sastanci utorkom od 19:00

10./11.10.2020. (subota/nedjelja) Gorski kotar: Hahlići

10 11102020 hahlici

 

PLANINARSKO DRUŠTVO "PINKLEC" SVETA NEDELJA

organizira dvodnevni izlet za polaznike opće planinarske škole i ostale članove na:

 

HAHLIĆE (Fratar i Obruč)
subota i nedjelja, 10. i 11.10.2020.

 

OTKAZUJE SE ZBOG NEPOVOLJNE VREMENSKE PROGNOZE!

 

Plan izleta:
- u 6.00 h u subotu polazak osobnim automobilima s parkirališta iza pošte u Svetoj Nedelji ; potrebno je doći nekoliko minuta ranije

- vožnja autocestom Zagreb-Rijeka, izlaz Kikovica, Čavle do sela Podkilavac; oko 2 sata

- 1. DAN:

Trasa hoda: Podkilavac (312 mnv) – Mudna dol – PD "Hahlić" (1097 mnv) - Fratar (1353 mnv, KT HPO).
VRIJEME HODA: 7 h (pauze nisu uračunate).
- okrepa i noćenje u planinarskom domu "Hahlić"


- 2. DAN:

Trasa hoda: PD "Hahlić" (1097 mnv) - Obruč (1376 mnv, KT HPO) – Podkilavac (312 mnv).
VRIJEME HODA: 5-6 h (pauze nisu uračunate).
- polazak u 8 sati, nakon doručka


TEŽINA: kondicijski: zahtjevno, tehnički: zahtjevno.
PREHRANA: iz ruksaka ili u planinarskom domu "Hahlić".


Potrebno ponijeti vreću ili vlastitu posteljinu.


!!! NAPOMENA: Put kroz Mudnu dol prolazi se uz pomoć klinova, stepenica i sajli (nekih 20-ak metara), i drugi dan hoda se po kamenitom terenu te je potrebna dodatna ozbiljnost i fizička spremnost svih sudionika izleta!!!


Broj sudionika je ograničen!


Jako atraktivan planinarski uspon kroz Mudnu dol dugačak je klanac potoka Sušice koji se može savladati samo za suhog vremena. Klanac je neprohodan tijekom kišnog razdoblja jer se njime slijevaju bujice sve do Grobničkog polja.
Sušica sakuplja sve okolne potoke koji izviru na kraju Podkilavca. Sve su to bujični potoci koji presušuju najveći dio godine. Dok Mudna dol predstavlja riznicu bogatstva prirodnih oblika poput mnogobrojnih žilijebova, lijevaka, uskih korita, strmih i visokih litica; Fratar i Obruč kao najviših vrhovi Hahlića pružaju nezoboravne vidike na sve strane.

 

Vodič: Petra Pavec. Informacije i prijave: Petra Pavec, 091 541 4554.

 

Program izleta (pdf)


Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 2 i pol litre, bezalkoholno, negazirano), Isosport (negazirani), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, mlijeko/krema za zaštitu od sunca, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.